Porodica Savić Etno TEX

“Porodica je kompas koji nas vodi. Ona nas inspiriše da dosegnemo velike visine, i teši kada povremeno padnemo.” (Bred Henri)

Mnogobrojna porodica Savić, zaposlila je sve svoje ukućane kroz rad  zanatske radnje ETNO TEX SAVIĆ koju su osnovali 2009. godine sa idejom da objedine sva svoja znanja u okviru domaćih radinosti i da svoje proizvode ponude tržištu.

U selu Mirosaljci, u kući porodice Savić možete kupiti narodne nošnje i tekstilne tradicionalne odevne predmete, suvenire, zimnicu i druge proizvode, poručiti keterning za proslave, ili rešiti da se u njihovim smeštajnim kapacitetima odmorite i budete deo jedne vredne i domaćinske porodice.

Ova porodica na svoje goste gleda kao na članove  porodice, pa ih uključuje u sve seoske aktivnosti koje svakodnevno obavlja. Članovi porodice Savić uvek imaju nove ideje, pa tako veruju da 3,5 hektara zemlje koju obrađuju, i na kojoj se gaji malina, kupina, jabuka i povrće, mogu biti atraktivni za radni i aktivni odmor.

 Kažu da sve svoje proizvode i usluge kreiraju sa mnogo ljubavi i duše, jer biti seoski domaćin ne znači biti samo domaćin za svoju kuću, već je to odnos prema svakom gostu i kupcu. Najteže im je u poslu naći tržište za svoje proizvode i da potražnja za njima bude održiva. Iz tog razloga učestvuju na raznim sajmovima turizma, domaće radinosti, hrane i pića, na izložbama i vašarima, a svake godine izlažu i na takmičenju trubača u Guči i Danima maline u našoj opštini. Zahvalni su i opštini Arilje što im uvek izlazi u susret i pomaže u promociji.

U planu im je proširenje turističke ponude, više smeštajnih kapaciteta i upotpunjavanje turističkih sadržaja kroz izgradnju bazena, kampa i ribnjaka kako bi gosti imali različite mogućnosti u slobodno vreme. Planiraju i kupovinu novih radnih mašina za tekstilnu proizvodnju. Potrebno im je mnogo novčanih sredstava, ali ne odustaju od svojih ideja, već svako svojim radom doprinosi da se korak po korak sve zamišljeno ostvari. Kažu da ukoliko čovek hoće da opstane u poslu kao što je njihov mora da voli to što radi.

 Na pitanje kakvi su Ariljci kao preduzetnici, kažu da su izuzetno vredni i radni, uspešni i da ih najviše odlikuje to što imaju dobre odnose međusobno i sa građanima.

 Na pitanje šta Arilju nedostaje, rekli su infrastruktura, i to uglavnom putna u njihovom selu. Takođe kažu da je sve manje mladih i da, iako to nije slučaj sa njihovim selom, u kome mladi ostaju i zasnivaju svoje porodice, treba napraviti mehanizme da i druga sela budu živa kao njihovo.

Omiljeni kutak im je dom, gradski park i glavna ulica.

Njihova životna filozofija jeste održavanje porodice kroz negovanje tradicije sa velikim razumevanjem i poštovanjem prema seoskim poslovima.

Savići slobodno vreme koriste da se odmore u okviru porodice, od svakodnevnih seoskih poslova.

Moto porodice Savić je da je sloga u kući uslov opstanka i napretka svake porodice i svakog posla.

Tekst: 2016.godina

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian