NAŠI VIDEO SNIMCI

STO GODINA OD POBEDE U VELIKOM RATU

21. septembar 2018. godine

Ima nade. Srbija neće umreti! Arilje se budi iz opšteg bunila. Ekipa ljudi koji su organizovali ovaj veličanstveni događaj, probudila mi je veru da ime našeg mesta ne počinje slučajno prvim slovom azbuke. Srbija se sinoć,jedino u Arilju nije povila pred zaboravom. Radujte se mrtvi,ima živih...

RZAV VELIKI

Ovo je ekološki kratki dokumentarni film Ivana Nikolića i Dobrice Mitrovića.

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u prirodu krenula je u ekspediciju sa ciljem da zabeleži celokupan tok Velikog Rzava. Ovu planinsku reku odlikuju raznovrstan živi svet i netaknuta priroda koji su zahvaljujući teško pristupačnom terenu ostali oslobođeni od ljudskog uticaja.

Međutim, najčistijoj reci u Srbiji preti ekološka katastrofa. Izgradnjom brane i akumulacionog jezera za potrebe dobijanja pijaće vode i električne energije za okolne opštine može doći do drastičnih promena ekološkog sistema i toka Velikog Rzava. Da li je izgradnja brane neophodna, da li postoje alternativna rešenja za snabdevanje pijaćom vodom i u kojoj meri možemo sačuvati ovaj dar prirode, neka su od pitanja kojima se film bavi.