„Arilje - Virtuelna arhiva“

„Arilje - Virtuelna arhiva“ je projekat Omladinskog udruženja Libervil iz Arilja koji je nastao sa željom da vredni kulturni sadržaji budu sačuvani na jednom mestu. Projekat ima za cilj: Unapređenje informisanja, arhiviranje i promociju kulturnog života opštine Arilje putem interneta.

Ideja je proistekla iz činjenice da u Arilju ne postoji muzej, niti istorijski arhiv, te mnogi materijalni predmeti i duhovni sadržaji koji govore o životu grada bivaju izgubljeni i nedostupni budućim istraživačima i korisnicima.

Istovremeno, primećeno je da se na Fb grupi „Arilje najlepši grad u Srbiji,“  u toku dana postavi više objava, koje se zbog ograničenosti facebook-a ne mogu organizovati kao na sajtu.

Projekat jača svest o važnosti očuvanja nasleđa opštine ali i o važnosti učestvovanja i kreiranja pozitivnih promena u lokalnoj sredini.

Na sajtu će se arhivirati sve zanimljive priče o Arilju, o ljudima čije živote treba sačuvati od zaborava, o porodicama, događajima, o lepim i humanim primerima,  kao i priče i dela talentovanih građana u vidu kolumni i internet galerije. Promovisaće se samo dobre i korisne vesti i primeri dobre prakse. Sajt će istovremeno biti i način da se okrenemo pozitivnom načinu razmišljanja i da budemo motivisani da izdignemo Arilje kao sredinu koja je atraktivna za život.

Projekat je podržan od strane Opštine Arilje.

Ukoliko imate sadržaje koji su značajni za ovakav vid promocije Arilja, molimo vas da nam pišete na e-mail adresu: office@mojearilje.com

Facebook stranica Arilje-najlepši grad u Srbiji

FB Stranica Arilje-najlepši grad u Srbiji osnovana je sa željom da se podele lepa dešavanja iz Ariljskog kraja i da se međusobno zbliže građani, posetioci, ljubitelji Arilja i oni koji su otišli iz njega. Grupa je svakodnevno aktivna i ima veliki broj postova. Broji preko 6700 članova i nastala je inicijativom pojedinca koji održava i beleži dešavanja  iz hobija i bez novčane naknade.

Povod za nastanak ove grupe je anketa „ Najlepši grad u Srbiji“, sa portala: Opušteno.rs. na kojoj smo online glasovima osvojili teretanu u Gradskom parku. Pre nastanka grupe Arilje se nalazilo na 47.mestu.

"Ova grupa nam je potrebna, da se povežemo, učimo zajedničkom delovanju u opštem interesu, zabavljamo se i promovišemo naš grad. Da bi druge naveli da veruju u nas, moramo i sami verovati u isto. Jer, Arilje i jeste jedan divan, pitomi i lep gradić. " rekla je Ljiljan Dimitrijević, osnivač grupe.